RSS
------------------------------------------------------------
Photobucket

My dream car

Shakir Zufayri Filed Under: Labels:
I cannot make a review about cars as It is too complicated even though I have a passion for it. So, what will I do is to list my dream (favorite) cars, and put some review videos.

1) FORD SHELBY GT500 SUPER SNAKE.


2) NISSAN GT-R


3) BUGATTI VEYRON 16.4


4) PAGANI ZONDA


5) KOENIGSEGG CCX


6) DODGE CHARGER


7) CHEVROLET CAMARO


8) LAMBORGHINI MURCIELAGO



9) ASTON MARTIN ONE-77


10) MCLAREN MP4-12C



AND WHAT WILL I GET IS;

HAHAHAHAHA.

Links to this post | edit post

BURUKNYA BANGUN LAMBAT

Shakir Zufayri Filed Under: Labels:
Itulah habit kita. Lagi2 budak yang tak ada kelas atau orang2 dewasa yang cuti. Memang selalu 'dipraktikkan', bangun subuh, lepas solat sambung tidur sampai pukul 11, 12. Fuuuuuh. Syok tu memang syok. Aku dah buat benda ni sejak cuti lepas SPM. Kepuasannya memang ada. Memang rasa nikmat. Tapi [ha ni yang tak mahu dengar ni], apabila kita bangun lambat, kita akan rasa kerugian masa siang. Contohnya, kalau kita bangun pukul 12 tengah hari, kita cuma ada lagi separuh siang untuk beraktiviti. Itulah yang paling aku tak suka. Aku 'nocturnal' jugak, tapi waktu siang tu perlu untuk kerja-kerja harian aku. Kalau malam biasanya aku spend untuk onlinelah dan kadang-kadang main game. Tapi siang aku ada banyak aktiviti lain yang aku sendiri tak boleh nak list. Haih... RUGINYA LAH. 
Dah tidur mimpi 'S'? Pekejadahnye ni

Dulu, ada dalam satu gap masa panjangnya lebih kurang 1 minggu, aku tak tido lepas subuh. Lepas solat lepak dalam 30 minit, dan pergi jogging. Memang seronoklah kalau ada member. Biasanya kat Taman Tasik Cempaka, Bandar Baru Bangi. Udara segar, pagi yang nyaman, ada tasik cantik dan paling penting ada Mc Donalds. Haha. Lepas Jog, pekena Big Breakfast. Same jelah perut aku nanti. Tak kurus lah nampaknya. Lepas balik jogging, boleh main ping-pong, belajar guitar, kan banyak aktiviti boleh buat lepas bangun.

Memang aku ada semangat tak nak tidur lepas subuh, tapi ye lah kan, bila dah tengok katil tu, mmmm nikmatnya tak boleh nak bayang, terjunlah sekali lagi ke alam mimpi. Punah Impian Pagi Aku.



Links to this post | edit post

ALIENWARE M11X

Shakir Zufayri Filed Under: Labels:
This is one of my wishlist. The Alienware M11X : Carry a weapon at all time. A powerful device for an addicted gamer like me. Even though the screen is just 11.6", the "internal organs" are unbelievable for that little body. Starting from RM 3799, it is totally worth buying. But, I'm gonna [try to] buy the better M11X or the second specs which costs RM 4199. 


Basic Specs. Processor: Intel i-7 1.5GHZ [2.6 w/Turbo BOOST]; 6GB DDDR ram; Dual graphics with Intel HD Graphics 3000 and 2.0GB DDR3 NVIDIA GeForce GT 540M; 750GB hard drive (7200RPM).

What's bad is we have to buy portable DVD-ROM to read or write CDs and etc.

But, what attract my attention are, the metal plate with our name on it, the multi-color keyboard, the chassis, the theme, and many other crazy things that other lappy couldn't offer!

Links to this post | edit post